FC Barcelona

Logo van FC Barcelona

Inhoud

FC Barcelona is een professionele voetbalclub uit Barcelona, Spanje. De club is opgericht in 1899 en speelt haar wedstrijden in het Camp Nou stadion, dat plaats biedt aan 99.354 toeschouwers. FC Barcelona is één van de succesvolste voetbalteams ter wereld en heeft vele nationale en internationale titels behaald, waaronder 26 Spaanse landstitels en 5 Europese Cup/Champions League titels.

Geschiedenis van FC Barcelona

FC Barcelona is opgericht op 29 november 1899 door Hans Gamper, een Zwitserse voetballiefhebber die in Barcelona woonde. Het team werd opgericht met als doel om een plaats te creëren waar lokale voetballiefhebbers elkaar konden ontmoeten en wedstrijden konden spelen. In de jaren die volgden groeide FC Barcelona uit tot één van de meest succesvolle en populaire voetbalteams in Spanje en Europa.

Trofeeënkast van FC Barcelona

FC Barcelona heeft een indrukwekkende trofeeënkast opgebouwd sinds haar oprichting in 1899. Het team heeft 26 Spaanse landstitels behaald, waaronder een reeks van vijf opeenvolgende landstitels tussen 2015 en 2020. Daarnaast heeft FC Barcelona ook vijf Europese Cup/Champions League titels behaald, waaronder de laatste in 2015. Andere belangrijke titels die het team heeft behaald, zijn onder andere vier Spaanse bekers, drie UEFA Super Cups, drie Europese Super Cups en drie Wereldbekers voor clubteams.