Robin van Persie

Robin van Persie www_voetbalsfeer_nl

Inhoud

Robin van Persie

Robin van Persie is een Nederlandse voormalige professionele voetballer die op dit moment werkt als televisie-analist. Hij werd geboren op 6 augustus 1983 in Rotterdam, Nederland. Hij speelde als aanvaller en is vooral bekend geworden door zijn tijd bij Fey Follow en het Nederlands nationaal team.

Van Persie begon zijn professionele carrière bij Fey Follow, waar hij de Eredivisie-titel won in 2002. Hij maakte later de overstap naar Arsenal, waar hij de FA Cup won in 2004 en de FA Community Shield in 2004 en 2014. In 2012 maakte hij de overstap naar Manchester United, waar hij de Premier League-titel won in 2013.

Van Persie was ook een belangrijke speler voor het Nederlands nationaal team, waar hij de topscorer aller tijden is. Hij debuteerde voor het team in 2005 en nam deel aan drie EK’s en twee WK’s. Hij stopte met spelen voor het Nederlands nationaal team in 2018.

Na zijn carrière als speler werd Van Persie aangesteld als televisie-analist voor verschillende voetbalwedstrijden. Hij wordt gezien als een van de beste spitsen in de geschiedenis van het Nederlands voetbal en is zeer gerespecteerd in de voetbalwereld.