Lionel Messi

Lionel Messi www_voetbalsfeer_nl

Inhoud

Lionel Messi

Lionel Messi is een Argentijns professioneel voetballer die sinds 2004 voor FC Barcelona speelt. Hij is één van de beste voetballers aller tijden en heeft onder andere zes Ballon d’Ors gewonnen, de prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste voetballer ter wereld.

Messi begon zijn carrière in de jeugdacademie van FC Barcelona en maakte in 2004 zijn debuut voor de club in het eerste team. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een belangrijke speler voor FC Barcelona en heeft hij meerdere prijzen en individuele onderscheidingen gewonnen.

Hij is ook lid van het Argentijnse nationale team en heeft met het team deelgenomen aan vier Wereldkampioenschappen. In 2022 maakte Lionel Messi zijn carrière compleet door het wereld kampioenschap te winnen met Argentinië door Frankrijk in de finale te verslaan na penalty’s.

Beste wedstrijd van Lionel Messi

Het is moeilijk om één specifieke wedstrijd van Lionel Messi te noemen die de beste of belangrijkste is, omdat hij tijdens zijn carrière al zoveel indrukwekkende prestaties heeft geleverd.

Een van de wedstrijden die vaak wordt genoemd als een van zijn beste is de wedstrijd tussen FC Barcelona en Bayern München in mei 2015, waarbij Messi drie doelpunten maakte en de aartsrivaal van FC Barcelona uit de Champions League hielp. Andere wedstrijden die vaak als zijn beste worden genoemd, zijn zijn debuut voor het Argentijnse nationale team in 2005, waarbij hij twee doelpunten maakte, en de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid in maart 2007, waarbij hij twee doelpunten maakte en twee assists gaf.

Hoeveel vermogen heeft Lionel Messi ?

Het is moeilijk om een precies vermogen te geven aan Lionel Messi, omdat zijn vermogen niet alleen afhangt van zijn prestaties als voetballer, maar ook van zijn merkwaarde en inkomsten uit sponsorships en andere activiteiten. Volgens sommige schattingen is Messi’s netto vermorgen meer dan €400 miljoen.

Messi verdient niet alleen geld door te voetballen voor FC Barcelona, maar ook door sponsorships en andere commerciële activiteiten. Hij heeft onder andere sponsorships met merken als adidas, Gatorade, Pepsi en Mastercard. Hij heeft ook investeringen gedaan in verschillende bedrijven en bezit een aandeel in een visrestaurant in zijn geboortestad Rosario, Argentinië.

Waar woont Lionel Messi ?

Lionel Messi woont samen met zijn vrouw en kinderen in Castelldefels, een stad in de buurt van Barcelona, Spanje. Hij woont in een grote villa in de buurt van de kust, die hij heeft laten bouwen in 2013. De villa heeft een eigen voetbalveld, zwembad en spa, en is omgeven door een groot terrein met bomen en planten. Messi heeft ook eigendommen in andere delen van Spanje en in zijn geboorteland Argentinië.