Kylian Mbappe

Kylian Mbappe

Inhoud

Kylian Mbappe het grootste voetbaltalent?

Kylian Mbappé is een Frans professioneel voetballer die op dit moment speelt voor Paris Saint-Germain en het Franse nationaal team. Hij werd geboren op 20 december 1998 in Bondy, Frankrijk. Mbappé speelt voornamelijk als aanvaller, maar kan ook als vleugelspeler spelen. Hij staat bekend om zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid en wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge spelers ter wereld.

Mbappé begon zijn professionele carrière bij AS Monaco, waar hij een aantal belangrijke prijzen won, waaronder de Ligue 1-titel in 2017. In 2018 maakte hij de overstap naar Paris Saint-Germain, waar hij sindsdien heeft gespeeld. Mbappé heeft ook veel successen behaald met het Franse nationaal team. Hij debuteerde voor het team in 2017 en nam deel aan de WK’s van 2018 en 2022, waarbij hij de finale van het WK van 2018 won.

Mbappé staat bekend om zijn grote talent en heeft al talloze individuele prijzen gewonnen, waaronder de Kopa Trophy voor de beste jonge speler van het WK van 2018. Hij wordt ook gezien als een potentiële opvolger van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi als een van de beste spelers ter wereld.