Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Inhoud

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is een Portugees professioneel voetballer die op dit moment speelt voor Juventus en het Portugees nationaal team. Hij werd geboren op 5 februari 1985 op het eiland Madeira, Portugal. Hij speelt voornamelijk als aanvaller, maar kan ook als vleugelspeler spelen. Ronaldo staat bekend om zijn snelheid, techniek, kracht en doelgerichtheid en is een van de meest succesvolle en bekende voetballers ter wereld.

Ronaldo begon zijn professionele carrière bij Sporting Lissabon, voordat hij in 2003 naar Manchester United ging. Bij Manchester United werd hij de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis en won hij onder meer de Premier League, de FA Cup en de UEFA Champions League. In 2009 maakte Ronaldo de overstap naar Real Madrid, waar hij acht opeenvolgende La Liga-titels won en vier UEFA Champions League-titels. In 2018 verhuisde Ronaldo naar Juventus, waar hij sindsdien heeft gespeeld.

Ronaldo heeft ook veel successen behaald met het Portugees nationaal team. Hij debuteerde voor het team in 2003 en nam deel aan vijf EK’s en vier WK’s. Hij is de topscorer aller tijden van het Portugees nationaal team en heeft ook enkele belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de UEFA European Championship in 2016.

Ronaldo wordt gezien als een van de beste voetballers ooit en heeft talloze individuele prijzen en records op zijn naam staan. Hij is ook zeer populair buiten het voetbalveld en heeft een groot aantal bedrijven.